XRF spektrometre cihazı ile analiz
Bilindiği üzere paslanmaz çelik malzemenin çeşitli kalite özellikleri bulunmaktadır.Farklı iş süreçlerine farklı kalite özellikleri kullanılmaktadır. Farklı ürünlerin üretiminde veya numuneye göre ürütim aşamasında XRF spektrometre cihazı ile analiz ile analiz yaptırabilir ve aynı alaşımlı ve özelllikli ürün temin edilebilmektedir.
XRF spektrometre paslanmaz’ın kalitesini tespit etmek için kullanılan analiz cihazıdır. XRF spektrometreyi incelerken ilk önce tahribatsız kelimesini incelersen isabet etmiş oluruz. Neden tahribatsız? Bu tarz analiz cihazlarında sabit kullanılan analiz cihazları bulunmaktadır. Ürünü ölçmek için makinayı ürüne götüremediğiniz için ürünü makinaya götürmek durumunda kalırsınız. Altı metrelik paslanmaz bir boruyu düşünün hatta bu ürünü iş sürecinizde bir yere kaynattığınızı düşünün bu ürünü analiz yaptırmak için üründen numune almak zorunda kalacaksınız. Yani ürünün bir yerinden parça kesmek zorunda kalacaksınız. Fakat aynı işlemi tahribatsız XRF spektrometre cihazıyla yaptığınızda cihaz portatif olduğundan her alana sokabileceksiniz. XRF spektrometre cihazı ile analiz ürün üzerinde her hangi bir işlem yapmadan paslanmaz’ın kalitesini öğrenebileceksiniz.
Böylece aldığınız ürüne güvenerek kullanabileceksiniz.
Kayacı Metal Paslanmaz XRF spektrometreyle kendi firmasında veya firmalara servise çıkıp ölçümler yapabilmektedir.
PASLANMAZ ÇELİK ÜRÜNLERİNİN BAKIM VE TEMİZLİĞİ
- Genellikle paslanmaz çelik yüzeyi iyi durumda tutmaya yardımcı olmak için belirli aralıklarda temizleme tavsiye edilir. Yağmur suyu, doğal bir temizleyici sayılsa da sıcak iklimlerde, çeliğin yüzeyinde toz ve kir birikmesini kaldırmak için hafif bir deterjan veya sabunlu su kullanmak gerekli olabilir.
- Temizleme işlemi, yüzeyi yabancı maddelerden arındırma işlemidir. Düzenli temizleme ve bakım ile paslanmaz çelikler görünümlerini uzun süre koruyabilirler.
- Yüzeydeki toz, kurumuş lekeler, kalıntılar ile benzeri kirlilik yaratan artıklar ıslak bir bez ile temizlenmelidir. Temizleme işleminden sonra yüzey tamamen kurulanmalıdır.
- Temizleme suyu kireçli ise yüzeyde leke bırakabilir. Bunun için temizleme sırasında sert tanecikli ve lifli yapıda olmayan bir bez kullanılması yeterlidir.
- Paslanmaz malzemenin yüzeyinde kalan parmak izi için de cam yüzeyleri temizlemek için kullanılan sıvı temizleyicilerden faydalanılabilir.
- Temizleme için özellikle tuz ruhu ve çamaşır suyu gibi klor içeren kimyasalların kullanımından özellikle kaçınılmalıdır.
” Dünyanın paslanmaz çeliğini ayağınıza getiriyoruz.”
www.kayacimetal.com www.paslanmazburada.com [email protected]
0216 447 0791 / S.T : L.K