Paslanmaz Çelik Dirsek
Paslanmaz Çelik Dirsek
Paslanmaz Çelik Dirsek , borulama hatlarında sıvı, gaz ve katı akışkanların hat boru üzerinde farklı yönlere çevirmek için kullanılan bağlantı elemanıdır. Boru hatları çeşitli açılardan sağa, sola, yukarı ve aşağıya şeklinde çeşitli açılarda döndürülmektedir. Paslanmaz Çelik Dirsek ; 45 , 60 ve 90 derece olarak da bulunmaktadır. Tesisatta yönler , 45 ve 90 Derece şeklinde farklı açılarda tesisatın yönü değişebilir. Bu yön değiştirici Kaynaklı Malzemelere Krom Dirsek veya Paslanmaz Patent Dirsek diyoruz. Paslanmaz Çelik Dirsek Kazanlar da, Paslanmaz Depolarda ve Makinelerde en çok kullanılan fittings türevlerindendir316/316L Paslanmaz çelik dirsek ve Özellikleri ile İlgili Daha Detaylı Bilgiye Ulaşmak İçin www.kayacimetal.net adresini ziyaret edebilirsiniz.
Paslanmaz Çelik Çekme Dirsekler,
1. Paslanmaz Çekme (Dikişsiz) Dirsek, Dikişsiz (çekme) Borudan imal edilen
Dirseklerdir. ANSI Normunda Borulara göre üretilmektedir. Ağır sanayi de
kullanılmaktadır.
2. Paslanmaz Dişli Dirsek, Dişli Tesisatlar da Kullanılan bağlantı elemanıdır.
Bu tür dirseklerin iç kısmı dişlidir. Diş Normları, BSPT-BSP ve NPT diş
Normundadır.
3. Paslanmaz Parlak Dirsek, Bu tür dirsekler, Kaynaklı dirseklerle aynı
özelliktedir. Tek farkı yüzeyinin parlak olmasıdır. Parlak dirsekler, Dekoratif
boruların ölçülerine göre üretilmektedir. Genellikle 600 grit parlaklık da
bulunmaktadır.
4. Paslanmaz Kaynak Uçlu Dirsek
5. Paslanmaz Kuyruklu dirsek, Dirseğin bir tarafı dıştan dişlidir. Diğer tarafı
da içten dişlidir. Dişli tesisatlar da kullanılan fitting türevlerinden bir
tanesidir. Diş Normu BSPT-BSP Normlarında bulunmaktadır.
Kalite standartları borular da olduğu gibi bağlantı elemanlarında da Genellikler AISI304/304L, AISI316/316L, EN1.4307, EN1.4404 gibi Kalite standartları mevcuttur.
PASLANMAZ ÇELİK ÜRÜNLERİNİN BAKIM VE TEMİZLİĞİ
- Genellikle paslanmaz çelik yüzeyi iyi durumda tutmaya yardımcı olmak için belirli aralıklarda temizleme tavsiye edilir. Yağmur suyu, doğal bir temizleyici sayılsa da sıcak iklimlerde, çeliğin yüzeyinde toz ve kir birikmesini kaldırmak için hafif bir deterjan veya sabunlu su kullanmak gerekli olabilir.
- Temizleme işlemi, yüzeyi yabancı maddelerden arındırma işlemidir. Düzenli temizleme ve bakım ile paslanmaz çelikler görünümlerini uzun süre koruyabilirler.
- Yüzeydeki toz, kurumuş lekeler, kalıntılar ile benzeri kirlilik yaratan artıklar ıslak bir bez ile temizlenmelidir. Temizleme işleminden sonra yüzey tamamen kurulanmalıdır.
- Temizleme suyu kireçli ise yüzeyde leke bırakabilir. Bunun için temizleme sırasında sert tanecikli ve lifli yapıda olmayan bir bez kullanılması yeterlidir.
- Paslanmaz malzemenin yüzeyinde kalan parmak izi için de cam yüzeyleri temizlemek için kullanılan sıvı temizleyicilerden faydalanılabilir.
- Temizleme için özellikle tuz ruhu ve çamaşır suyu gibi klor içeren kimyasalların kullanımından özellikle kaçınılmalıdır.
” Dünyanın paslanmaz çeliğini ayağınıza getiriyoruz.”