Paslanmaz boru toptan
Paslanmaz boru toptan
Ağır sanayiler dikişsiz paslanmaz borunun sıkça kullanıldığı yelerdir. Farklı işlemler uygulanması sonucunda üretilen paslanmaz boruların dayanıklılıkları daha düşük olur. Dikişli paslanmaz boruların üretiminde ise önce düz bir levha şekli verilir ve daha sonra boru şekli verilir bu esnada da kaynaklar kullanılır. Üretim şeklinden dolayı dikişli paslanmaz borular dikişsiz paslanmaz borulara kıyasla daha az dayanıklıdır. Paslanmaz çelik borular üretim normlarına göre dikişli ve dikişsiz(çekme) olarak üretilmektedir. Dikişli borular basıncın yüksek olmadığı ve dekoratif amaçlarla kullanılan borulardır. Tesisat ve donatım malzemesi olarak daha çok tercih edilen Paslanmaz dikişsiz borular da kendi aralarında ASTM A312 ve ASTM A269 normlarına göre ayrılmaktadır. Hidrolik borular daha yüksek basıncın olduğu yerlerde tercih edilir(200 bar üstü). Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise basınç ne kadar fazla ise kullanılacak borunun et kalınlığının o kadar fazla olması gerekir. Basit bir hesap ile kullanılacak borunun kaç bar basınca dayanabileceğini bulabiliriz
Paslanmaz boru toptan burada tercih edilen borunun kullanıldığı yerin çalışma sıcaklığı, basınç, korozyon direnci ve mekanik dayanımları dikkate alınarak tercih edilmesi gerekmektedir. Korozyonun(paslanma) çok olduğu yerde östenitik serisi malzemeler tercih edilirken mekanik değerlerin en üst olduğu noktalarda ise martenzitik ve dubleks çeşitleri tercih edilmektedir.
Paslanmaz boru toptan tersane bölgelerinde gemi imalat ve inşaasın da kullanılmak üzere tercih edilen bir donatım malzemesidir. Genellikle dikişsiz ve dikişli olarak gruplandırılan Paslanmaz Borular kalitelerine göre östenitik(304-304L-316-316L-310S-321-321H-904L), Ferritik(410-404-430), martenzitik(420,431) ve dubleks(1.4462-1.4410) olarak sınıflandırılırlar. Her bir kalite kendisine kullanım yeri edinmiştir fakat bunlar arasında 304, 316 ve diğer versiyonları(L ve H gibi) çoğunlukla tercih edilmektedir. Sıvı transferi yapılan bu ürünler kullanıldıkları yere göre çeşitli bağlantı elemanları(dirsek, tee, flanş) ile birleştirilerek bir tesisat devresi oluşturulmuş olur. Burada tercih edilen borunun kullanıldığı yerin çalışma sıcaklığı, basınç, korozyon direnci ve mekanik dayanımları dikkate alınarak tercih edilmesi gerekmektedir. Korozyonun(paslanma) çok olduğu yerde östenitik serisi malzemeler tercih edilirken mekanik değerlerin en üst olduğu noktalarda ise martenzitik ve dubleks çeşitleri tercih edilmektedir.
PASLANMAZ ÇELİK KULLANIM ÜSTÜNLÜKLERİ
* Diğer kaplama malzemelerine göre oksidasyona daha
dayanıklıdır.
* Solmaz aşınmaz,matlaşmaz.
* Güneşe,neme,tuza ve asitlere,kentleşme kirliliğine karşı duyarlıdır.
* Kırılmadan 90 dereceye kadar bükülebilir.
* Kolaylıkla temizlenebilir.
* Hijyeniktir,sağlık kurumları için çok uygun malzemedir.
* Uzun ömürlü olduğu için yenileme faaliyetlerini sıfıra indirger.
* Sertlik derecesi 80 Rcnin üzerindedir.Kapladığı malzemenin ömrünü uzatır.
Paslanmaz çeliğin temel özellikleri:
1. Korozyona
dayanıklılık,
2. Estetik
çekicilik,
3. Isıya dayanıklılık,
4. Düşük yaşam
döngüsü maliyeti (Life Cycle Cost / LCC)
5. Tamamen geri
dönüşümlü
6. Biyolojik olarak
nötr
7. Üretim ve
temizlik kolaylığı
8. Ağırlık /
dayanıklılık oranı
Paslanmaz boru toptan değerli talepleriniz ve sorularınız için sizlere bir telefon kadar yakınız .
0216 447 07 91 – dahili : 120 / [email protected]